Ny kultur inom Kommunal?

Ja enligt Ylva Thörn som var ordförande före Annelie Nordström så är det inte samma kultur som på hennes tid. Jag hoppas så innerligt att det stämmer det som hon säger, för varje gång en människa är oärlig så blir det en besvikelse för omgivningen och varje gång så skadas det så viktiga förtroendet för andra. Själv så är jag och kommer alltid att tillhöra dem som tror gott om de flesta och det gör jag även efter den här skandalen, men för att vi andra, vi som inte är en del av det som har hänt ska fortsätta ha förtroende för både Kommunal och andra fackföreningar, så krävs att många fler aktivt fackliga nu stiger fram och visar att det mesta trots allt är sunt. För det är väl inte så illa så att det mesta är osunt?

Många lämnar nu Kommunal, något som jag har full förståelse för, men som någon skrev på webben (kanske med lite annan formulering), att fackförbundet behövs för medlemmarnas skull så det vore bättre att stanna och jobba för en sundare kultur. Det är det som gör saken så svår, många vill verkligen fortsätta vara medlemmar och de som är aktiva vill säkert fortsätta som fackliga representanter, men hur ska man orka göra det i en sådan här situation?

I alla typer av föreningar så representerar man sina medlemmar när man har fått ett förtroendeuppdrag och det borde därför vara glasklart att man inte kan rucka på moralen då de andra är i beroendeställning till en och då man faktiskt är vald för att föra deras talan. Visar man sig inte pålitlig, hur tror man att man ska kunna fortsätta att ha deras förtroende? Eller är man bara en ögontjänare som tycker att det går bra att agera lite hur som helst så länge man får något ut av det själv och ingen upptäcker det? Vill man minska risken för sådant här så måste fler ställa upp och vara beredda att jobba i förbundet. Då finns det fler att välja på och man slipper ta någon på grund av att det är det enda alternativet för tillfället.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s