Vi behöver fler Lars Lerin

Jag tror inte en sekund på att Lerin alltid är glad och trevlig och aldrig blir så där arg som alla vi andra blir ibland, det vill jag börja med att säga ifall nu någon skulle se mig som överdrivet naiv annars. Givetvis så blir han det, han är ju inte mer än människa han heller. Däremot så är han en människa som man tycker om bara man ser honom, det gör i alla fall jag. Han är en sådan som man skulle vilja bjuda hem på middag just för att han känns så äkta. Visst, programmet Vänligen Lerin är ju gjort för att få tittare och är alldeles säkert lika regisserat som allt annat, men programidén skiljer sig från andra och den tilltalar mig rejält.

Lerin tar inte chansen att synas i rutan för att förhäva sig eller för att utnyttja andra eller för att han vill visa sig överlägsen övriga deltagare och gärna passa på att samtidigt trycka ner dem. Sådana program har vi gödslat med de senaste decennierna. Antalet dokusåpor som har gått ut på att få deltagarna att skämma ut sig för resten av sitt liv bara för att de ska dra in pengar är många och sångtävlingsprogrammet Idol har varit omskrivet fler än en gång på grund av otroligt taskiga programledare. Varför vill så många se sådana här program? Vad är det som gör att människor blir så avtrubbade så att de ser fyllesex och gråtande sångdeltagare som underhållning? Ett program är givetvis mycket mer, men just de här delarna är alldeles för stora.

Jag hoppas att det blir fler program med Lerin, för han behövs och han tilltalar en annan sida av oss som jag vet finns i de flesta människor och kanske är hans program just den kontrast som behövs för att vi ska se hur sjukt det är att se utnyttjande och nedtryckande av våra medmänniskor som underhållning.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s