Allt detta hat

Sent igår så samlades ett antal svartklädda män för att tillsammans ge sig på gatubarn- och gatuungdomar. Jag vill börja med att säga att jag tycker att det är för jäkligt att barnen och ungdomarna beter sig som de gör och tar tjejer mellan benen, misshandlar både privatpersoner och ordningsmakten samt rånar människor. Utsatthet rättfärdigar givetvis inte sådana handlingar. Nu har jag varit tydlig med att jag tar avstånd från det här, precis som jag alltid gör när människor ger sig på varandra.

Dock, detta är barn och ungdomar som är utsatta och behöver hjälp och det är samhället, polismyndighet och andra, som ska hantera det här och inte privatpersoner. Därför så tycker jag även att det är för jäkligt att man samlar ihop sig på det här viset, alltså vuxna män som ger sig ut för att sätta dem på plats. Hur vet de förresten att det är någon som har begått kriminella handlingar som de slår? Det syns inte utanpå och även om det gjorde det så kan man inte ta lagen i egna händer på det här viset. För mig som tror på att visa sitt missnöje den demokratiska vägen så är sådant här obegripligt. Polisen tog för övrigt en man igår, född 1969! En medelålders karl som ger sig ut på stan på det här sättet! Man finner inte ord…

Det är inte utan att man undrar hur hatet kan bli så stort så att man tar risken att till och med ge sig på barn och ungdomar som inte ens har gjort något. Det är fel att slå vem det än är, men att bli så hatisk så att man ger sig ut och enbart går på utseendet på det här viset är väldigt otäckt. Hur kan man för övrigt tro att våld löser problemet? Våld är det sämsta botemedlet mot problem. Att ta lagen i egna händer förstör för alla, även för dem som gör det och jag önskar att de kunde förstå det. Jag är inte heller nöjd med hur politiker och myndigheter hanterar problemet med de här barnen och ungdomar, men vill jag påverka så går jag den lagliga vägen.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s