Visst är vi redo för en kvinnlig president!

I natt fick Hilary Rodham Clinton demokraternas stöd som presidentkandidat i delstaten Iowa. Om det kommer att göra henne till Amerikas första kvinnliga president vet vi naturligtvis inte och hon har säkert sina lik i garderoben, men en sak är säker: Både USA och omvärlden är definitivt mogna för en kvinnlig president i stormakten och det vore bra både för dem och oss övriga om Clinton vann. Personligen så hoppades jag redan för åtta år sedan på att hon skulle vinna, men det blev en man igen. Att Obama vann hade givetvis också sina vinster med tanke på att hans ena förälder är svart, men nu har han suttit sina två perioder och landet kan återigen ta ytterligare ett viktigt steg framåt.

Det är verkligen dags att en kvinna vinner och i det här fallet så finns det många fördelar att det är just hon som gör det. Hon är begåvad, driven, har bott i Vita huset, har nätverkat världen över och jobbat för att stötta kvinnors företagande i olika utvecklingsländer. Det sista vittnar om hennes engagemang för jämställdhet och hon vet vad som behöver göras på den fronten och det gynnar oss alla. Hennes man är dessutom före detta president och hon har mycket som talar för att hon har förutsättningarna.

1789 blev George Washington USA:s förste president och inte en enda gång har en kvinna fått uppdraget efter det; låt oss hoppas att det blir ändring på det den här gången.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s