Bör ett statsråd ha politiskt erfarenhet?

Om det kan man så klart ha olika åsikter och här håller inte alla med mig, det vet jag, men för egen del så är det ingen tvekan om att de bör ha erfarenhet innan de tar sig an en av de viktigaste uppgifterna som man kan ha. De flesta statsråden har det också, men inte alla och sådant har hänt även förr. Det som däremot är unikt är att statsministern är en av dem som inte har erfarenhet vilket jag anser är högst anmärkningsvärt.

Som medborgare så känner jag inte den tryggheten som jag borde när det gäller vissheten om att mitt land leds av en erfaren politiker som har träning i att hantera olika situationer som kan uppkomma. Jag har visserligen hört att Stefan Löfven är en skicklig förhandlare och det har jag ingen anledning att säga emot, men med all respekt så tar det år att få den erfarenhet som en skicklig politiker har.

Vidare så har vi ett parti – Miljöpartiet – som i och för sig har funnits med i riksdagen i decennier och har flera politiker med erfarenhet sedan tidigare, men de har aldrig regerat. Med andra ord så har vi en regering som går igenom diverse barnsjukdomar, något som märks om och om igen. Hur kommer det sig att kunskap och erfarenhet rankas högt inom de flesta andra områden, men inte när det gäller att leda ett helt land, något bland det viktigaste som man kan göra?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s