Problem med hot och våld mot blåljuspersonal

Ibland blir man mer upprörd än annars och just nu är ett sådant tillfälle eftersom jag läser om hur en ambulans i går blev förstörd av ”fyra unga män” som det står i artikeln. Det var ambulansen från Bromma som ryckte ut till Tensta i går kväll för att hjälpa en person. När personalen kom tillbaka så hade dessa män vandaliserat deras fordon. Hur tänker man när man beter sig så? Eller har man slutat tänka på vad sådant här innebär? Kanske har man aldrig ägnat vare sig samhället eller sina medmänniskor några tankar?

Den här gången så var det inte livshotande och personens hälsa riskerades alltså inte. Men tänk om det hade varit en akut situation och patienten hade avlidit. Hade det varit värt ”det roliga” då? Eller är man så otroligt synisks så man rent ut sagt skiter i vilket? Jag skrev att det var unga män som hade gjort detta. Män alltså, inte barn eller ungdomar, utan vuxna. Är det vad en vuxen man ser som lördagsnöje, att förstöra utryckningsfordon och riskera andra människors liv? Man blir både arg och ledsen och dessutom förundrad över hur omogna vuxna människor kan vara.

Tyvärr så är det många som inte nöjer sig med att ge sig på döda ting utan även ser ambulanspersonalen som något som man kan behandla hur som helst och så sker också regelbundet. Det gäller även annan blåsljuspersonal och Ambulansförbundet plus Ambulanskollegiet Ambulance Sweden vill skärpa straffen för sådan här typ av kriminalitet och de vill ha ett straffminimum på fem års fängelse för dem som blir dömda för brott i de här sammanhangen. Fem år kan låta länge, men med tanke på att det här är en speciell grupp samt att man leker med sina medmänniskors liv utöver de enorma kostnader som detta medför så säger i alla fall inte jag emot den gränsen.

Det här borde ha tagits itu med för länge sedan, då de här problemen har funnits lång tid och det finns inte några ursäkter överhuvudtaget för så här lågt beteende. Här ska nolltolerans gälla och absolut ingen annat.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s