Vandaliserad polisbil

I dag vandaliserades en polisbil i Göteborg. Polisen säger att det är en mycket allvarlig händelse och alla utom dem som gör sådant här och inte kan skilja på rätt och fel håller förhoppningsvis med. De efterlyser vidare vittnen till det som hände och rubriceringen är skadegörelse. Nu är det förvisso skadegörelse som det handlar om, men på något vis så känns det som mer än bara det då det är en polisbil som har blivit vandaliserad. Det är givetvis inte samma sak som att förringa om någon ger sig på en privatpersons bil, men det är utstuderat och det är ett väldigt medvetet val av fordon. När inte polisen respekteras så hotas hela vår trygghet och det är väldigt allvarligt om respekten för polismyndigheten försvinner. Många har dessvärre aldrig haft den, men det gäller att vända skutan nu så det inte blir ännu värre, för de flesta av oss har respekt för det som polisen står för och vi är beroende av att de finns.

De som vill göra det enkelt för sig hävdar gärna att problemen beror på arbetslöshet eller att man inte är en del av samhället och sådant skapar verkligen problem, men att hävda att man skär upp däcken på polisbilar, urinerar på ambulanspersonal och kastar stenar på brandkårsbilar på grund av detta, det köper jag bara inte. Det krävs mer än så för att bete sig så illa och någon spärr måste saknas, för det här är så otroligt allvarliga brott. Man försöker medvetet att försämra trygghet och säkerhet för alla i sin omgivning genom att ge sig på dem som står för detta och det går vare sig att förklara eller försvara. Jag anser mig vara en person som förstår även sådant som jag inte alls håller med om eller delar när det gäller värderingar, men det här, det går faktiskt bortom det. Det är totalt obegripligt faktiskt.

Går det att förhindra då? Ja, det tror jag att det gör. Men det gäller att det börjar tidigt. Barn måste få lära sig att skilja på rätt och fel och både hemmen och skolan måste finnas där under uppväxten. Det är även viktigt att ge unga framtidstro och det är vi vuxna som måste göra det. Men ibland blir det fel ändå och om det blir det, då måste det få konsekvenser omedelbart och det måste kännas. Det är därför som jag anser att det inte bara borde vara rubriceringen skadegörelse på vandalism av en polisbil. Vi måste stanna upp och verkligen fundera över vad det här handlar om och förstå att det måste stoppas, helst i går.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s