Konstig mobiltelefondebatt

Det är något som är fel när man läser artiklar i tidningarna som handlar om huruvida eleverna ska få använda sina mobiltelefoner på lektionerna. Hur kan det ens vara något att diskutera? Om läraren anser att det stör undervisningen och säger till eleverna att de får stänga av ljudet och lägga telefonen i väskan eller lägga den i sitt skåp, ja då är det ju bara så. Varifrån kommer debatten?

Så länge som reglerna för vad som är tillåtet och inte tillåtet i klassrummet håller sig inom det rimliga så måste det väl ändå vara upp till läraren att bestämma kring detta? Vare sig eleven eller dess förälder ska lägga sig i ett sådant beslut. För övrigt så kan inte ens vuxna hantera telefonerna som de borde alla gånger och stänga av ljudet är något som vissa nästan demonstrativt låter bli att göra. Det är dessutom nästan alltid samma personers telefoner som ringer när de inte borde.

Det är klart att man inte kan förvänta sig mer av barn och ungdomar och givetvis så finns det även bland dem vissa individer som är mer benägna att inte stänga av ljudet eller att prata och surfa vid fel tillfällen. Jag skulle som lärare bli otroligt distraherad av sådant här och det är dålig stil mot klasskamraterna. Avslutningsvis så tror jag att vi gör våra barn och ungdomar en tjänst genom att låta dem få vila från allt brus på webben en stund.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s