Hemma efter en givande helg med LPN

Då var man hemma igen efter en helg i lokaldemokratins tecken. LPN, eller Lokala partiets nätverk har haft sin årliga kongress och den här gången så samlades vi i Knivsta. Det var Knivsta.Nu som hade bjudit in. 16 lokalpartier fanns på plats, plus jag som sedan nyår är opolitisk så till vida att jag inte längre är kommunalråd eller medlem i ett parti (jo, det finns faktiskt mer i livet än partipolitik även om det är väldigt kul). Men nätverket känner jag trots allt väldigt starkt för eftersom jag har varit med och startat det samt att närdemokrati är något som jag brinner för.

Det är nu två år sedan som nätverket formaliserades och tre år sedan som några av oss träffades en helg och la grunden till det som skulle bli LPN. Jag har haft den äran att vara ordförande från starten och känner mig väldigt stolt över att ha blivit omvald trots min udda situation i gänget. Jag kommer nu att jobba ytterligare ett år som ordförande men i mars nästa år så får någon av de andra av våra duktiga medlemmarna ta över. I ett sådant här nätverk så finns det alltid mycket kompetens.

Som vanligt, höstkonferensen inkluderat, så hade vi gästande föreläsare och vi har fått lyssna till Journalistförbundets ordförande samt fått en föreläsning om förhandlingsteknik. Fortbildning är viktigt och det är en av nätverkets roller. Nu ser vi alla fram emot ytterligare ett år där vi ska sätta närdemokratin på kartan. Det ska bli både roligt och spännande.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s