Måste allt vara så negativt hela tiden?

Nu stundar påsken, en helg där vi åter får chansen att koppla av, umgår samt äta gott. Den här högtiden är även den barnens då de klär ut sig till påskkärringar och påskgubbar och går runt med påskbrev och samlar godis. I dag skiner dessutom solen, så det går helt enkelt inte att skriva ett inlägg om något negativt. Men det kommer fler sådana inlägg, det lovar jag! Fast visst är det viktigt att stanna upp ibland och känna uppskattning över hur bra vi har det?

Sverige är ett land där det har varit fred i drygt 200 år. Sådant kan man tycka är självklar, men det är det inte, utan det pågår ständigt krig på olika håll. Vi har statliga subventioner till allt grundläggande som vi medborgare och invånare behöver eller önskar så som barnomsorg och skola, sjukvård, kultur, idrott, kollektivtrafik, renhållning, socialbidrag och rättsväsen.

Vi bor i ett land som är rent och snyggt och har förhållandevis lite korruption. Vi har demokrati vilket gör att alla medborgare har rätt att engagera sig politiskt och påverka det som de inte är nöjda med (så utnyttja möjligheten). Sverige är även ett land som ligger i framkant bland annat när det gäller utbyggd informationsteknik och i princip alla av oss har tillgång till internet, något som har öppnat världen för oss på ett fantastiskt sätt. Det finns alltid sådant som inte fungerar optimalt, även här, men väger man det positiva mot det negativa så borde vi visa mycket större tacksamhet och ödmjukhet inför det som vi har, det skulle vi må väldigt bra av, för få länder är lika bra som vårt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s