Politik utan visioner

Håkan Juholt sa i en intervju i Dalademokraten nyligen att hans parti saknar visioner. Efter drygt 40 år som medlem i Socialdemokraterna så utgår jag ifrån att han vet vad han talar om. Eftersom jag aldrig har varit medlem i partiet så kan jag endast betrakta det utifrån och som åskådare så får jag erkänna att jag ibland har undrat över ett och annat. Det är ett stort parti med en stor organisation och jag förstår hans frustration över hur det utvecklar sig just nu.

Att se partier med bristande visioner är inte så unikt faktiskt, alla går lite på tomgång ibland. Problemet är väl när man fastnar där. Huruvida Socialdemokraterna har gjort det eller inte, ja det kan jag inte uttala mig om, men det känns så. Något som jag genom åren också har sett är visionsfria politiker och då talar jag inte bara om ovanstående parti. Politik handlar väldigt mycket om människor och deras personligheter. Jag har sett politiker som är väldigt duktiga och ambitiösa, men de har inte visioner, utan är förvaltare. Sedan så har vi idésprutorna som många gånger är aktiva politiker, men bara till en viss gräns och sedan hoppas på att andra ska förverkliga deras idéer. Tyvärr har vi också ett gäng som mer eller mindre bara åker med och inte bidrar speciellt mycket på vare sig det ena eller det andra sättet.

Men, de flesta som jag har träffat har varit bra politiker och de som har varit i politiken för sin egen skull och inte för väljarnas, är tack och lov i minoritet. De flesta lägger ner mycket tid och energi och de vill verkligen förbättra. Men som på alla andra håll så finns ändå de där som kanske borde söka sig någon annanstans och blir de för många, ja då försvinner visionerna och utan dem så faller allt platt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s