Det är inte inom alla områden som vi vill ha jämställdhet

Nej, faktiskt inte. Ett sådant är område är naturligtvis självmord. Men ska vi tala jämställdhet så är det männen som är förlorarna här; två tredjedelar av alla självmord som begås, begås av män. Naturligtvis så är det viktigt att veta hur man ska kunna förhindra detta och vad det beror på. Däremot så vore det fel att tala om att man vill att självmorden ska bli mer jämställda. Här finns det bara ett mål och det är att eliminera dem. Dock så är statistiken återigen en bekräftelse på hur män är i underläge när det handlar om känslomässiga situationer.

Variationen inom könen är självklart stor, som alltid, men generellt så har kvinnor relationer som är närmare och de är inte lika benägna att visa upp en fasad eller gömma sig bakom en tuff eller häftig yta. Många mäns relationer är tyvärr ytliga eller till och med obefintliga. Så även om man inte kan sträva efter att ändra några siffror när det gäller självmord på annat vis än att förhindra alla att begå detta definitiva, så är det viktigt att veta hur man kan förhindra att så många män och ibland även pojkar, gör detta oåterkalleliga.

Även när det gäller trafikdöden så dominerar männen, men här är det lättare att få ner antalet då det till största delen handlar om risktagande. Trots detta så är givetvis även det här ett område där man inte ska sträva emot jämställdhet utan nollvision. Både när det gäller självmord och trafikolyckor så finns det mycket förebyggande som kan göras och precis som inom många andra områden så måste vill hålla på tills vi har lyckats. Ett förlorat liv är oåterkalleligt och därför får vi aldrig ge upp.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s