Det finns många människor som behöver hjälp

I dag har jag packat en väska full med barnkläder, den ska med ner till Kenya dit jag snart ska resa då jag är med i ett projekt för att stärka och främja kvinnor inom toppolitiken i kommuner och landsting i ett antal länder. Det gäller kvinnor från Afrika, Asien och Östeuropa. När jag ändå reser så tar jag med mig gamla barnkläder och hoppas att de ska komma till användning. Trots att jag flera gånger genom åren har skänkt kläder, både barn- och vuxenkläder, så känns det som att det är lika mycket kvar.

Vi lever i ett ofattbart överflöd här i västvärlden och skulle vi dela med oss mer så skulle många ha det så mycket bättre. Men med det inte sagt att vi inte delar med oss för det gör vi och många människor är otroligt generösa, men det går alltid att göra mer och ska du själv resa till ett fattigt land eller känner någon som ska göra det, skicka med sådant som ändå bara samlar damm.

När det gäller kvinnor och politik så finns det visserligen länder i Afrika med många kvinnor på olika uppdrag, men det är inte alltid som det är vad det ser ut att vara. Männen har många gånger mer makt och ibland så får kvinnor uppdrag mer eller mindre för att det ska se bra ut och inte för att de ska få möjlighet till inflytande. I en global värld så påverkar det ena det andra och större inflytande från kvinnor i politiken gynnar oss alla. Det är en viktig anledning till att engagera sig i de här frågorna, men en annan är att vi är skyldiga att dela med oss av kunskaper och erfarenheter till andra. För mig är det en självklarhet.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s