Flygvärdinnors klädsel

Och vad kan man läsa i tidningen i dag då? Jo att Air France efter flera år ska börja flyga till Iran och vad beordras deras flygvärdinnor då att görs? Jo att bära huvudduk, lång jacka och långbyxor när de flyger till Iran. Det är så dumt så man undrar om någon i ledningen har slagit sig mycket hård i huvudet. Tack och lov så är det tuffa damer som jobbar hos Air France och de vägrar nu att jobba på flygningar till Iran. Bra gjort och jag hoppas att alla manliga kolleger stöttar dem. Det borde de om de har respekt för kvinnor.

Är det någon flygning som man inte borde beordra detta på så är det ju till förtryckarländer. Vad många inte tänker på oavsett i vilket sammanhang som det är, är att varje gång som vi hejar på bärande av vad det nu må vara som har uppkommit för att kontrollera kvinnor, så stöttar vi indirekt männen och säger att det är rätt att de kan kräva viss klädsel av vuxna kvinnor. Just detta gör att jag har svårt för den här typen av klädsel oavsett vad det handlar om. Vill kvinnor bära det frivillt så är det en sak, men många gör det inte av fri vilja.

Länder där kvinnor tvingas eller förväntas klä sig täckande på något sätt måste vakna och vi andra måste fördöma det. Vi är varandras jämlikar även om många män inte vill ha det så. Intressant är också att det aldrig handlar om männen, utan alltid om kvinnorna när klädsel kommer på tal. Det är irriterande att det ens ska behöva diskuteras. Inte en enda kvinna borde få kommentarer från en man om hon inte täcker sig och när det gäller barn så borde skolorna göra mer och låta eleverna ha en fristad där. Bra gjort alltså av alla flygvärdinnor som står upp för sina rättigheter, men skamligt av Air France att vara en del av kvinnoförtrycket.

 

Lämna en kommentar