Mona, Mona, Mona…

Lär sig vissa aldrig? Jag trodde att Mona Sahlin hade lärt sig läxan den hårda vägen och verkligen skulle hålla sig i skinnet framöver, men där fick jag fel och vi är nog många som gapar av förvåning i dag. Vissa säger säkert ”Vad var det jag sa, hon kommer aldrig att bättra sig”, men jag tror ändå att de flesta trodde att även hon skulle lära av sina misstag.

Men jag känner trots allt mer besvikelse än förundran över faktumet att hon återigen har misskött sig. Efter det att hon hade lämnat politiken som förtroendevald så har jag vid några tillfällen haft tillfälle att lyssna till henne och har fått ett annat intryck än då hon var aktiv för Socialdemokraterna. Även om vi aldrig kommer att dela ideologi och vi har olika åsikter i mångt och mycket så hade hon vuxit i mina ögon och jag fick ett seriöst intryck av henne. Så därför känner jag nu besvikelse. Att slarva med skatten, skriva falska intyg och annat känns som ett svek mot oss andra. Så är det alltid när någon ger ett intryck av något som inte stämmer. Vi människor vill kunna lita på andra och när någon i sin profession, speciellt på hennes nivå, inte är ärlig och seriös så skadar det systemet. Människor blir mer misstänksamma och litar inte på andra om sådant här händer för ofta och tyvärr så gör det det.

Men det finns en sak till som jag reagerar på och det är Alice Bah Kuhnkes korta kommentar och sedan hänvisningen till att hon inte vill kommentera händelsen ytterligare. Vad då inte vill? Det är möjligt att hon inte har någon lust, men hon bör absolut kommentera det som har hänt och räta ut frågetecknen och om det finns anledning ta avstånd ifrån det som har hänt. I ett sådant här läge så räcker det inte med att säga att Sahlin har gjort ett bra jobb och att man respekterar att hon säger upp sig. Både Sahlin och Kuhnke måste kommentera detta ytterligare, det borde de förstå och jag hoppas att de snart kommer till insikt och det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s