Hur rutinerade är egentligen Miljöpartiet?

Jag är ingen exptert på området, men efter väldigt många år i politiken så lär man sig ett och annat och det är bland annat att erfarenhet ger färdighet. Miljöpartiet har väldigt många kunniga personer efter att ha funnits i decennier och även om medlemmar har bytts ut på resans gång så har man hunnit bygga upp ett stabilt och rutinerat parti, men det verkar inte gälla allt tyvärr. I september fyller man 35 år men trots det så är det först den här mandatperioden som man får vara med och regera. Jag gissar att det kommer att dröja till nästa gång om ingen är så illa tvungen att ta med dem. Det är helt upprnbart att det bara har rullat på och även om det säkert har varit en del gupp och potthål på vägen så har det gått hyfsat i alla fall. Men då har man suttit i opposition. Nu kommer mer och mer fram i ljuset, för att styra är inte alltid så lätt.

Jag tror inte att MP egentligen har fler okunniga eller oengagerade politiker om man nu räknar bort dessa extrema som tydligen har sökt sig dit, men om vi talar om de andra, så finns det säkert en hel del kompetens. Men rutin, att vara i ledande position och kunnighet om det politiska spelet och att vara samspelt har inte varit deras starka sida. Att jag funderar extra mycket över det här just den här morgonen beror på att man kan läsa om vad de anser att de kan släppa och vad de vill ha i utbyte. Vice statsminister är tydligen inte så viktigt och varför skulle det? Det är en obegriplig titel då den i praktiken inte verkar innebära något. Redan när de fick den så blev de blåsta, men acceperade det.

Det som också får en att fundera över hur det fungerar internt och hur rutinerade de är, är att det verkar vara gansla lätt att få även högt uppsatta politiker i partiet att ventilera öppet vad de vill och tycker. Vilken minister vill vi ha? Vilken kan vi tänka oss att släppa? Och så vidare. Har de ens samma åsikter om framtiden och är alla talespersoner? Bör man läcka och tycka innan partiet ens har tagit ställning? Det känns som att de egentligen skulle behöva resten av mandatperioden till att bygga upp ett parti som är värdigt det de vill och inte försöka fortsätta att regera. Men nu är situationen som den är och fortsättning följer utan tvekan.

 

 

2 thoughts on “Hur rutinerade är egentligen Miljöpartiet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s