”Det var bara media som hackade på oss”

Jo men, så kan man så klart se det, eller inte. Jag vill börja med att säga att det finns en risk att Miljöpartiet får mer skit än förtjänat, men när en MP-politiker slänger ur sig detta i nyheterna i dag så undrar man ju och jag tänker på mina funderingar från gårdagen då jag bloggade om vad som bör sägas och inte. Det här belyser problemet ytterligare. Här blottas en stor naivitet och sådant är det sista som de behöver i helgens diskussioner på sin kongress.

Rubriken är svaret på frågan om deras katastrofala siffror nu när väljarna sviker nästan kapitalt och just i den här diskussionen så handlade det om stockholmsväljare. Zahir Drammeh (MP) menade att partiet och stockholmarna tror på varandra och att de kommer att få tillbaka väljarna här, det var ju medias fel. Med den slutsatsen så inser man verkligen hur långt från verkligheten som vissa står. Med det resonemanget är risken överhängande att de kommer att fortsätta tappa väljare och därmed åka ur riksdagen 2016.

Men man ska givetvis vara rättvis och det är ju så att media kan förvärra saker och i vissa fall så har nog partiet fått fler rubriker än vad de skulle ha fått under andra förhållanden, är bollen i rullning så huggs det på allt. Men jag vill mena att de interna problemen som partiet har, de har de skapat av dem själva och tappar de väljare så är problemet större än TV:s och tidningars rapporteringar. I Stockholm har man gått från 8,5 procent till 4,7 procent; man har alltså tappat nästan hälften av sina väljare här.

”Det var bara media som var emot oss och hackade på oss” är det exakta citatet.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s