Har vår politiska korrekthet kostat mer än vad den har smakat?

Vissa tror det, eller rättare sagt många, och jag håller med. Nyligen så läste jag ett par artiklar i tidningen Södra sidan om hur många upplever att Sverige har förändrats och det till det sämre. Det här gäller både svenskar och invandrare. Men jag tror framför allt äldre svenskar som var med på den tiden när landet fick sin välfärd känner störst oro inför framtiden. Jag är ju själv så gammal så att jag ser en förändring fast det gör nog även unga. Men jag förstår så klart att äldre har en annan helheltsbild av allt. Vi ser dock alla hur vissa områden verkligen är i kris och det är vi själva som har låtit det bli så.

Hur har det kunnat bli så här då? Varför denna enorma ängslighet och faktiskt stora pajkastning och påhopp varje gång som någon har försökt göra något för att komma tillrätta med saker. Balansgången är svår och man måste vara försiktig så att inte oskyldiga människor hängs ut, men jag har ofta funderat på det här med att när vi accepterar vissa beteenden, eller åtminstone är rädda för att kritisera dem så drabbar även det oskyldiga och det varenda gång. Hur många politiker stod verkligen upp och kritiserade det som hände i Husby för ett par år sedan? För få skulle jag vilja säga. Vilka drabbar det? Jo alla utom dem som bar sig illa åt.

Varför accepterar vi att så många invandrarungdomar inte klarar av sin skolgång? Varför tillåter vi generation efter generation att leva på bidrag? När ska vi underlätta för människor att driva företag så att fler kan få jobb? Vi vet ju att många vill det. Hur kan vi tillåta att föräldrarna till den minderåriga som har begått ett brott inte kommer till förhöret hos polisen? Varför låter vi allt det här ske? Vågar vi inte göra något eller bryr sig vissa inte eftersom det inte rör människor från deras egen kultur och ursprung? Är det viktigare att vara politiskt korrekt än att våga se verkligheten? Oavsett så är det sorgligt hur vi har tillåtit allt att hända.

2 thoughts on “Har vår politiska korrekthet kostat mer än vad den har smakat?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s