Sommarjobb

Nu är det snart sommarlov och många ungdomar har sökt sommarjobb; vissa kommer att få ett, andra kommer inte att få det. Jobben finns bland annat hos privata företag, cooperativ, fastighetsbolag och i kommunerna. Att ungdomar jobbar är det bara vinster med då de får extra fickpengar och sådant är så klart alltid välkommet, men att söka ett jobb är något som är bra att kunna även för framtiden, så bara sökandet har ett värde. Man lär sig att formulera vem man är och man lär sig hur processen går till. Kan man inte det så finns det risk att man har väldigt svårt att få jobb som vuxen. Att ha arbetskamrater är också en väldigt viktig social träning och även om man har ett arbete där man inte hela tiden umgås så träffar man oundvikligen andra människor. Man ser dessutom hur det kan gå till på en arbetsplats.

I Huddinge kommun så finns något som heter Tillsammans för Vårby. Det har pågått i några år nu och där samarbetar kommunen, kommunens fastighetsbolag och två andra fastighetsbolag för att ge ungdomar sommarjobb. För fastighetsbolagen är det en stor vinst eftersom ungdomarna jobbar för att förbättra Vårby. Jag tycker att det är en jättebra idé och den kan man använda sig av i alla områden i en kommun även om det inte alltid går att kopiera den exakt. Det finns alltid sådant som kan förbättras och i Vårby så är ett av målen att öka trivseln i kommundelen. För er som inte har varit där så kan jag berätta att det är en väldigt vacker del av Huddinge med både vatten och mycket grönområden. Det finns alltså en väldigt bra grund att utgå ifrån. Att man genom sommarjobb kan ge området ett bättre rykte är bra, för den har tyvärr ett oförtjänt dåligt rykte tycker jag.

När jag var aktiv som politiker så var jag en av dem som ville att det här skulle sprida sig i Huddinge och som jag ser det så borde alla våra kommundelar jobba tillsammans med ungdomar för att förbättra där de bor. Det finns alltid något som behöver göras och jag tror att övriga boende uppskattar det också när de ser ungdomar som är med och gör något positivt för bostadsområdet. Att jobba just i det område där man bor gör också att man lär att känna andra bättre och det ökar samhörigheten och ju mer som görs för trivseln, ju stoltare blir alla. Vill du läsa rapporten från första året som Tillsammans för Vårby gjordes så kika in här: http://www.tillsammansforvarby.se/wp-content/uploads/2013/10/ny-Rapport-TFV-2013.pdf Ingen kommun eller kommundel blir förresten bättre än vad vi som bor där gör den till och de här ungdomarna är en stor del i det arbetet.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s