Kvinnor som inte tar i hand då?

Handskakningsdebatten har lagt sig, även om en och annan diskussion fortfarande hörs ibland. Det intressanta med det här är att det hela tiden handlade om män som vägrar ta kvinnor i hand. Nu utlöstes visserligen allt av att en politiker inte hade hängt med i jämställdhetsutvecklingen och dessutom inte kunde skilja på sitt privata och professionella jag. Fast man kan inte låta bli att undra vad som hade hänt om vederbörande hade varit kvinna. Hade rubrikerna blivit lika stora?

Det är intressant det här, för även om media kan gå riktigt hårt åt kvinnor, så finns det en viss ängslighet ibland. Jag är övertygad om att om miljöpartisten hade varit kvinna så hade vår statsminister aldrig gått ut offentligt och sagt att i Sverige så hälsar vi på samma sätt på alla. Jag håller visserligen med honom, men ändå. Hur ojämställt det än är med vissa saker så finns det områden där kvinnor kommer lättare undan och det här är ett sådant. För det finns många situationer där kvinnor behandlar män annorlunda än kvinnor och i jämställdhetens namn så bör väl även det ifrågasättas?

Men håll med om att detta är en diskussion som inte borde hållas år 2016. Vi som har kommit så långt inom så mycket. Men sedan så kan det bli så tokigt när det gäller något så banalt som en hälsning. En annan sak som jag saknar i debatten är varför det är så hemskt för exempelvis Khan att skaka hand med en kvinna. Vad skulle hända om han frångick principerna och gjorde det? Att jämställdheten har kommit så långt beror faktiskt på att vi har ifrågasatt gamla invanda mönster och det är definitivt en egenskap som en politiker ska ha. Men även många andra skulle tjäna på att kunna utmana sig själva ibland. Det skulle bespara dem mycket krångel i sina liv.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s