Varför är så många negativa till EU?

För egen del så vet jag precis varför jag i vissa fall är negativ till Europeiska Unionen. Jag tillhör nämligen dem som alltid har haft en viss skepsis, även om jag med åren har accepterat och även kan se fördelar med medlemskapet, och i dag så anser jag att vi ska ingå i EU och jag blir alltså väldigt orolig över det som händer i Storbritannien och vart det ska sluta. Vet människor ens vad de tar ställning till? Om bara ett par veckor så hålls den ödesdigra folkomröstningen. Jag vet att nej-sidan leder men jag tror att de kommer att stanna. Rätt eller fel? Det kommer vi att ha svaret på dagen före midsommaraftonen.

Frans Timmermanns, vice ordförande i den Europeiska kommissionen, tror att det största problemet är att man har lovat för mycket, men uppfyllt för lite. Sådant är aldrig bra och om EU-medborgarna inte ser att det som lovas genomförs, så blir de självklart negativa. För egen del så handlar det däremot snarare om att EU lägger sig i alldeles för mycket och ofta sådant som de inte har ett dugg med att göra. Tittar man på Sveriges kommuners arbete och de beslut som tas i våra kommunfullmäktige, så påverkas 60 procent av dessa uppifrån unionen. Det är rent ut sagt sanslöst!

Jag har också för tillfället stora betänkligheter över hur bidrag ges till stater som inte uppfyller det de ska och just nu handlar det så klart om tiggare och flyktingar. Vissa tar inte ansvar för sina medborgare och andra hjälper inte till när det gäller att dela på bördan och ta emot flyende människor. Men när det gäller ouppfyllda löften så är det svårare, för även när sådant sker, så har människor en tendens till att tro att det inte är på det viset. Våra svenska regeringar uppfyller de flesta löften som de har gått till val på, men frågar man väljarna vad de anser så säger de att det inte är så. Hur som helst, jag anser att vi alla ska stanna kvar i unionen, men kraven på medlemsländerna måste bli större, annars så kommer allt fler att tappa förtroendet för EU.

 

 

2 thoughts on “Varför är så många negativa till EU?

  1. wallenborgspolitikblogg Inläggets författare

    Kanske kan det vara så att när det gäller EU så är politikerna mindre benägna än annars att gå på partilinjen. Det blir mer personliga ställningstaganden än i till exempel riksdagen. Men rent generellt så tror jag att det bör diskuteras vad EU egentligen ska besluta om. Det vore också bra om media mer än nu uppmärksammade vad som händer och vad som diskuteras där nere. Vi vet alldeles för lite. Dock så tror jag att de flesta av våra företrädare vill göra ett bra jobb och representera oss på ett bra sätt, men avståndet är för stort.

    Katharina Wallenborg

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s