Stanley Sjöberg förnekar sig inte

Jag är för ett samhälle fritt från munkavle. Jag anser att alla ska ha rätt att få ventilera sina åsikter, även ogenomtänkta och dumma sådana, eftersom min syn på detta är att det är när vi kan prata om saker som vi också kan närma oss och lösa upp exempelvis motsättningar. Det gör man inte genom att tysta varandra. Jag tror på demokratin och att låta alla få komma till tals och driva det de tror på. Det gäller även Stanley Sjöberg, trots att jag ofta tycker att han är ute och cyklar. Men för den skull så har inte jag företräde framför honom till att driva mina åsikter. Vem är jag att säga att det är jag som har rätt eller att det jag anser är det som ska gälla?

Däremot så vågar jag påstå att det som Sjöberg gjorde var fel när han valde att strö salt i såren på människor precis när en tragedi hade inträffat http://www.svt.se/nyheter/inrikes/svenske-pastorns-facebook-konto-slackt-efter-orlando-inlagg, som den i Orlando. Därför så anser jag att Stanley Sjöberg borde ha hållit tyst just nu och låtit bli tangentbordet och skippat det där ogenomtänkta och kränkande inlägget som han gjorde på facebook när han skrev att ”Varför kan inte dessa människor undvika att blotta sig med sin nakenhet och skrytsamt demonstrera för sin livsstil?!” Hur i hela friden kommer någon på ett så totalt ogenomtänkt och respektlöst inlägg just nu?

Han har rätt att tycka så och han får naturligtvis skriva det på sin facebookprofil om det nu retar honom och det hade han kunnat göra förra veckan eller om ett halvår, men inte nu! Trots att jag själv inte är mer berörd än som medmänniska så tar jag illa vid mig och återigen: Varför ska man hoppa på människor som inte har gjort något fel? Ingen väljer sexuell läggning och visst, många kanske som Sjöberg säger ”demonstrerar” sin läggning, men tänk om det finns en anledning till det? Om han och alla andra med sådana åsikter låg lite lågt och accepterade alla människor så kanske han ”slapp” denna ”demonstrering”? Jag hoppas att människor visar respekt just nu och håller tillbaka pekpinnarna. Ingen vinner på att sparka på den som ligger.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s