Skapa fler hundbad

Då är det sedan en tid sommar och vi vet att även fyrfota vänner och inte bara vi människor gillar att ta ett dopp när det är varmt. De första även annars också i och för sig om de gillar vatten. Däremot så är det inte alls säkert att det finns något ställer för hundar att bada på. Badar gör de ofta i alla fall, så det bästa vore att sätta upp skyltar på olika ställen där det är okej för hundar att bada. I den kommun som jag bor, Huddinge, så finns det bara ett enda sådant, trots att vi har många sjöar och kommunen är över 141 kvm stor. När vi förra året hade ett ärende som handlade om ett badplatsprogram så framförde partiet där jag var aktiv att vi borde ha hundbad i hela kommunen och då på flera ställen där det fanns behov och var möjligt.

Kommunens tjänstemän ansåg att det skulle behövas en separat utredning för detta, något som jag personligen kan tycka är att kasta ut både onödiga pengar och att ta energi från annat viktigare arbete. Vi har alltså fortfarande bara ett hundbad. För allas skull så vore det bättre att vara lite mer pragmatisk och se till att göra något åt det här. Men tyvärr så är inte heller det politiska intresset så stort. Det är synd för det finns många hundar här, precis som på andra håll. För hundägarna så vore det bra om de slapp känna att de gör något fel när de låter sin hund bada, för det gör de ju rent definitionsmässigt. Vidare så finns det andra invånare som av olika anledningar inte vill ha hundar badande var som helst. Det kan bero på allergi, rädsla eller att man inte anser att det är förenligt med allmän trevnad.

Något som jag med intresse har noterat i alla år som jag jobbade för hundrastgårdar, men även senare också hundbad är att det politiska intresset är väldigt lågt här. Talar man om en idrottsplats, idrottshall eller spontanidrott så vaknar ”alla”, men långt ifrån när det handlar om frågor som rör djur. Jag är medveten om att det rör olika saker, men trots det så handlar det om olika intressen och att lyssna på olika invånare. Det är otroligt många hushåll som har hund och därför så anser jag att kommunen borde göra mer för dem precis som man gör inom många andra områden. För egen del så nyttjar jag inte några av våra idrottshallar och jag har inte hund, men det har inte hindrat mig från engagemang i båda då jag anser att en politisk företrädare ska lyssna på alla invånare även när de själva inte är berörda. Så är det visserligen ofta, men det finns som sagt var undantag i vissa fall.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s