Rent spel inom politiken är det bästa

Jag har alltid hävdat att de flesta politiker har förtroendeuppdrag av rätt anledning. Min teori är att de finns där på grund av att de vill förändra och göra något gott. Att det som vissa personer sedan jobbar för ibland kan te sig helt uppåt väggarna är en annan sak. Jag har själv deltagit i många debatter där mina motståndare och jag har varit väldigt långt ifrån varandra. Det är inte bara en gång som har jag undrat om de verkligen tycker vad de säger. Men det gissar jag att de har tänkt om mig med: Tror hon verkligen att det där är det bästa sättet att lösa problemet på?

Jag älskar politiken tack vare det här; vi får alla ha våra åsikter och vi får driva det som vi tror på och även när man låter som mest tvärsäker så vet man ju innerst inne att många frågor inte har några enkla svar. Ibland så väljer man mellan pest och kolera när man sitter vid ett förhandlingsbord och man känner sig inte riktigt nöjd efteråt även om det som man trodde var det minst dåliga segrade. Då jag just nu håller på att skriva en bok om politik så samlar jag samtidigt in fakta och statistik och från en ny undersökning så fick jag bekräftat att människor som tar på sig förtroendeuppdrag gör det av icke egoisktiska skäl. Det är samhällsengagemang och politiska frågor som driver de flesta. Att sedan vissa klättrar och får uppdrag på hög nivå är bara bra, för annars så faller demokratin. Vi behöver både fritidspolitiker och statsråd och allt däremellan.

Trots mina över lag positiva upplevelser så har jag givetvis sett mycket fult bakom kulisserna också. Ibland undrar jag om det inte är ofrånkomligt när det finns människor inblandade och grunden behöver heller inte vara illvilja; alla har sin egen agenda och sina egna värderingar och detta krockar ibland. Men oavsett om jag har bevittnat saker på nära håll eller på avstånd så har jag lärt mig att när de personliga intressena blir för starka och till och med går före både väljarnas och partiets bästa, då blir till sist problem. Vi ser det på den kommunala nivån och vi ser det på riksplanet. Att alltid ha ärlighet och rent spel som grundvärderingar är det bästa för samarbetet och jag är övertygad om att det även är det bästa för våra väljare.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s