Då hände alltså det som inte fick hända

En man i Uppsala har avlidit, sannolikt på grund av att individer med total brist på respekt för andra och vårt samhälle har ägnat sig åt att trakassera polisen och bära sig allmänt illa åt. http://www.unt.se/uppland/uppsala/insatsen-vid-dodsbranden-fordrojdes-4305057.aspx Jag hoppas innerligt att alla inblandade blir identifierade och får hårda straff. Indirekt så har de med största sannolikhet orsakat en annan människas död. Bryr de sig? Tyvärr så är chansen liten och hade de brytt sig så hade de aldrig ägnat sig åt den typ av aktiviteter som de gör då de precis som alla andra vet att blåljuspersonal kan vara livsviktigt.

Jag bor inte i Uppsala, jag känner inte till bostadsområdet eller de inblandade, men jag blir arg och jag blir ledsen. Är det här värdigt Sverige? Varför gör man inte ett antal rejäla insatser för att markera på allvar? Polisens roll är en annan än fältassistenternas och socialsekreterarnas, skolans och så vidare. Låt det få vara så. Återupprätta respekten för vår polis. De har blivit spottkoppar för många och samhället ser bara lite uppgivet på. Vissa kräver att det ska bli ett stopp, men de med verklig makt vågar eller vill inte ta ett riktigt ansvar.

När jag själv växte upp så hade jag stor respekt för polisen. Jag skulle aldrig ha vågat provocera dem och även om jag hade vågat så hade jag inte velat. De finns där för min och andras trygghet, varför skulle jag vilja bidra till att urholka det? Nu finns det ju kriminella element som helst ser att de inte rör sig i närheten där viss verksamhet pågår, men varför ska vi gå dem till mötes och inte alla oss andra som känner en allt större otrygghet? Eliasson och Löfven: Lyssna på oss vanliga medborgare. Se till att visa att vi kan lita på samhället och att vi kan känna trygghet. Den väg som ni hittills har valt fungerar inte, så gör om och gör rätt!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s