Varför alltid denna flathet?

I går så läste jag en så bra ledare. Den handlade om huruvida man ska separera pojkar och flickor och ge efter för osunda krafter, eller om man inte i stället borde ta fatjen och göra rätt. Självklart så ska man göra det rätta, men få vågar och fler tar den enklaste utvägen för att slippa konfrontationer. ://www.expressen.se/ledare/sakine-madon/fritidsgardar-for-tjejer-cementerar-fortryck/ Denna feghet och flathet går naturligtvis ut över dem som det handlar om: tjejerna. Det är de som inte får, inte bör och så vidare. Så vad göra? Jo, vi flyttar på dem så att killarna och männen med unkna värderingar får bekräftelse att vi stöttar deras förföljelse eftersom tjejerna annars kan skada deras rykte.

Senare på kvällen så läste jag kommentarer på facebook om just den här ledaren och givetvis så tyckte de flesta att det inte är tjejerna som skulle anpassa sig utan killarna. För mig är det totalt obegripligt att de som redan har problem på grund av andra ska behöva fundera över vad de själva ska göra så att förtrycket kan fortsätta, men då på annat håll så klart. För det är väl ingen tänkande människa som tror att det upphör bara för att vi separerar dem lite här och var? Vidare så undrar man i vilket syfte som vissa politiker och ansvariga chefer vill backa tiden tillbaka till förr. Har man ingen respekt för det arbete som har pågått i decennier, ja sekel, för att få oss kvinnor jämlika med männen?

Kanske blir jag extra upprörd på grund av att jag är kvinna, men då jag alltid har varit väldigt självständig och även fostrat mina barn på samma sätt när det gäller rättigheter och möjligheter oavsett deras kön, så blir jag verkligen tokig på sådana här dumheter. Jag tål inte att vissa tror sig vara förmer än andra och att de anser sig kunna sätta sig på dem som det behagar. Men vårt samhälle underlättar detta gång på gång. Eller bryr man sig inte när det inte är etniska svenskar som det handlar om? Bor man här så ska man givetvis oavsett var man är född lyda under svenska lagar och regler. Vi ska inte ha parallella samhällen där vissa har rättigheter men inte andra. Därför så är det självklart att killar och män får lov att backa och inte de utsatta tjejerna. Jag tycker verkligen att de som nu har beslutat om separat fritidsgård och annat har en hel del att förklara, inte minst till tjejerna.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s