Det är klart att det inte är Zara Larsson som är problemet

Men allt detta hat som kända, och även okända människor för den delen, ger uttryck för, kanske inte heller är en del av lösningen. Bara för att man inte är själva problemet så bör man faktiskt fundera över hur man uttrycker sig. Vissa hatar män rakt av, andra vissa av dem, och det är så klart stor skillnad på hur hatet uttrycks. Tyvärr så blir det lätt kontraproduktivt när det blir allt för mycket prat om hat. Jag har verkligen inga åsikter när det uttrycks hat mot våldtäktsmän eller män som begår andra övergrepp, men när det blir män i allmänhet så reagerar jag.

Jag håller heller inte helt med Sven Melander som häromdagen sa att det är ”vi” (alltså männen) som är problemet, men jag håller med om det mesta som han säger. Ansvaret ligger dock hos både män och kvinnor. Kvinnor på så vis att vi genom hur vi fostrar våra söner påverkar vilken typ av män som de blir. Det gäller självklart pappor också. Föräldrarna har alltid huvudansvaret för de barn som de skaffar och ger man dem rätt moralbegrepp så behöver man inte säga åt sönerna att inte våldta kvinnor, eller män för den delen. En person som förstår att visa andra hänsyn och är medkännande gör helt enkelt inte sådana saker. Vi har alltså alla ett ansvar, speciellt som män över lag aldrig skulle behandla en kvinna så illa som vissa gör.

Även om jag inte själv är man så har jag svårt för generaliseringen som många ägnar sig åt. Det har blivit inne att i generella ordalag tala illa om män, men om vilken annan grupp skulle man komma undan med sådana generaliseringar? Skulle någon bli hyllad om de sa att jag hatar katoliker, jag hatar pensionärer, jag hatar landsortsbor eller jag hatar människor i Rosengård? Självklart inte och det med rätta. Vill man vara en del av lösningen så finns det bättre sätt att argumentera på och jag tror att vi alla skulle tjäna på det. Vi kvinnor som har söner måste också se vår otroligt viktiga roll i det här. Vilka värderingar ger vi våra barn? Det kan vara värt att fundera över för vissa.

 

 

2 tankar på “Det är klart att det inte är Zara Larsson som är problemet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s