Mer yoga i skolan!

Tänk vad mycket bättre många barn och ungdomar skulle må om det fick lära sig yoga i skolan. Vissa är lyckliga nog att få det, men på vissa håll så händer det att föräldrarna sätter stopp. Varför? Jo, därför att de tror att det är kopplat till religion och därför går emot deras egen övertygelse, vilket det inte är. Läs gärna den här artikeln från Allt om yogas webbsida: http://alltomyoga.se/mer-yoga-i-skolan/ För övrigt så handlar detta alltså om att en del föräldrar som bekänner sig till en viss religion förbjuder barnen att delta om skolan anordnar yoga. Men ska våra barn vara sina föräldrars religiösa budbärarae?

Jag har tidigare reagerat på detta och till stor del tack vare Rose Carlmark, en kvinna som tidigare tillhörde Jehovas vittnen och berättar om vilket lidande hennes barn utsattes för på grund av hennes och makens förbud mot både det ena och det andra i skolan. Jag har som förälder full förståelse för att man vill fostra sina barn på det sätt som man känner är det riktiga, men det finns något mer som är viktigt här och det är tolerans och då både när det gäller mot ens barn men även mot andras eventuella tro eller sätt att se på saker.

Jag menar alltså att när barnen är i skolan så får vi föräldrar ibland acceptera att de deltar i vissa aktiviteter som vi själva inte skulle ha tagit med dem på. Om detta nu skulle vara kopplat till religion, ja lär då barnen nyfikenhet och tolerans för andra människors sätt att leva. Som ateist så skulle även jag ha kunnat ha åsikter om vissa saker, men ska jag till exempel neka mina barn en avslutning i kyrkan på grund av det? Nej, aldrig, för det kostar dem mer för dem än vad det är viktigt för mig. Någon annan slutsats kan aldrig dras. Vi föräldrar måste vara försiktiga med vad vi kräver av våra barn. Är det verkligen värt att riskera att det ska bli utanför och kanske till och med mobbade bara för att vi ska få som vi vill…?

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s