Gårdagens brev

Mejlet som jag skickade till Expressen i går lade jag även ut i en debattgrupp på facebook. Jag var nyfiken på om andra höll med mig eller inte och flera tryckte på gillaknappen. Däremot så gjorde en kvinna ett inlägg och sa att det var nedlåtande att ta upp utbildning i sammanhanget eftersom det är mycket svårare för vissa. Jag ska därför utveckla hur jag tänker lite mer om nu någon annan uppfattade texten som nedlåtande eller okänslig. Jag har nämligen många gånger funderat över hur man bäst skapar ett bra samhälle och vad som leder till att vi människor gör vårt bästa, eller tvärtom. Att som många gör om och om igen tala om vissa människor som svaga eller utsatta, prata om områden som sådana där det inte satsas, trots att ofta mer pengar går till det som många benämner som utsatta områden, och att säga att det inte finns jobb för dessa människor, det är som jag ser det motsatsen mot att bry sig. Det är att mentalt bryta ner andra.

Varför ska en ung människa anstränga sig om vuxenvärlden hela tiden talar om vad illa allt är och att det ändå inte finns något jobb? Det finns jobb, men ibland så tar det lite tid innan man har fixat något. Det finns för övrigt många framgångsrika människor som kommer från utsatta områden (detta i sammanhanget hemska uttryck).

Vidare så ska man ställa krav på människor, det är att bry sig, bara det görs utifrån vad individen klarar av och de flesta klarar av väldigt mycket med rätt förutsättningar. Intelligens är nämligen inte kopplat till gatuadressen, inte heller förmågan till att ta ansvar för sig själv. Jag är inte ute efter att man ska vara okänslig mot människor, tvärtom så känner jag mycket med många, men jag anser att vi alla måste ta ett eget ansvar. Inte skulla jag ha låtit bli att ställa krav på mina barn, då hade de fått det väldigt svårt att klara sig själva som vuxna. När jag har krävt att de endera ska arbeta eller studera så länge som de bodde/bor hemma så finns det kärlek med i det kravet. Det rustar dem helt enkelt för framtiden.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s