Donald Trump är ledsen

Någon som tror att Donald Trump verkligen är ledsen? Ja på grund av att han har sagt klumpiga saker eller sårat andra alltså? Det är klart att han ångrar sig, men det handlar ju inte om hans medmänniskor, utan att han är ledsen för sin egen skull och det för att han är orolig att det påverkar hans popularitet och i förlängningen chansen att bli president. Det han gör nu är för övrigt inget nytt inom politiken; hur många är inte ledsna för både det ena och det andra och ångrar sig sedan? Men de ångrar sig när de blir påkomna med att ha gjort något fel, inte innan, vilket är intressant. I hans fall så är det däremot lite annorlunda, men det är ändå samma så till vida att det handlar om honom själv.

Är man som i Trumps fall, 70 år, så har man haft ganska gott om tid på sig att lära sig vad som är rätt och fel och hur man ska behandla andra. Att man under en stressig presidentkampanj plötsligt skulle komma fram till hur man uppför sig och dessutom vara ledsen för att man har gjort fel är mycket osannolikt. Dessutom så har han ju klantat sig så många gånger den senaste tiden, och plumpa eller pinsamma kommentarer om saker är ju inget som han helt plötsligt har börjat med. Han har varit fullt medveten om vad han har gjort och det har inte bekommit honom alls.

Tonen kan vara hård mellan politiker även här hemma, men jag är glad att den inte är som i USA, för när det blir allt för oseriöst så flyttas fokus från det väsentliga till det tramsiga. För övrigt så skulle ingen politiker kunna klara sig så länge som han har gjort, om de nu hade uppfört sig så lågt alltså. Han hoppar ju för övrigt inte bara på sina politiska motståndare utan har åsikter både hit och dit. Det skulle vi aldrig acceptera här. Jag gillar högt i tak och jag vill att allas åsikter ska få plats, men jag vill att de framförs och bemöts på ett respektfullt sätt. Det är bara då som det kan komma något gott ur en diskussion.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s