Bra debattinlägg från en barnskötare

I går – efter att jag hade bloggat – så fick jag se ett så bra debattinlägg i Metro. Det var skrivet av en barnskötare som uppenbarligen inte delade politikernas ambitioner om att låta barnen vara på förskolan mer än vad de behöver. Bland annat tar hon upp anknytningen till det nya syskonet, vilket jag själv har börjat fundera mer på. Varför talar ingen om det? Eller för den delen om hur det känns att som liten bli lämnad när mamma eller pappa går tillbaka hem med lilla bebisen, som ju automatiskt redan har stulit uppmärksamheten från en själv, något som kan vara svårt att förstå som liten.

Att någon som har insikt i förskoleverksamheten uppmuntrar föräldrar att ta tillvara på tiden med sina barn är bra, bättre än om jag eller någon annan utan insikt på samma sätt gör det. Hon skriver kort och sakligt och jag tror att många kommer att tänka till efter att ha läst hennes text. http://www.metro.se/nyheter/uteslut-inte-ditt-barns-syskon-genom-att-skicka-det-till-forskolan/EVHphD!kivClBwc5utb6/ Att jag skriver om det här själv har inte att göra med att jag försöker ge någon dåligt samvete, utan helt enkelt det osunda i att vi numera anser det vara naturligt att lämna våra barn även när vi inte behöver.

Många menar att det finns för få kompisar hemma, men om fler valde att lämna kortare tid eller inte alls när de ändå är hemma, så skulle det ju lösa sig automatiskt. Kommunerna skulle också kunna göra mer här när det gäller den öppna förskolan som ofta riktar sig mer till yngre barn. Med större fokus på alla åldrar så skulle fler barn kunna träffa kompisar när de är hemma. Det ger även föräldrarna en plats att ses på. Något som inte ska underskattas. Det känns som att det här är ett ämne som kommer fortsätta debatteras och med reultatet att fler och fler faktiskt inte vill lämna bort sina barn för mycket. Snart nog så har man ju inget val och det är dags även för den lilla att börja på förskolan och då är det som det är.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s