Artikel om skilda valdagar

Här kommer en artikel som jag rekommenderar er att läsa: http://www.svd.se/skilda-valdagar-skulle-tvinga-fram-besked-om-slussen-och-nobel-center Den handlar om skilda valdagar och publicerades i dagens SVD. LPN, Lokala partiers nätverk, där jag är ordförande, driver just den här frågan. Jag har även bloggat om detta. Precis som skrivs i artikeln så har vi haft detta förr. Att skilja på rikspolitik och kommunpolitik skulle kunna sätta fokus på de lokala frågorna på ett helt annat sätt. Det är jag själv och övriga i LPN övertygade om att det här vore ett steg i rätt riktning för demokratin och vi kommer att synas mer framöver kring just detta.

Jag både hoppas och tror att fler och fler kommer att kräva skilda valdagar tillbaka. Det finns säkert en del motståndare som bara ser nackdelarna, vilka då kan vara ökade kostnader till exempel. Invändningarna kan även vara att det tar mer tid. Men demokrati både kostar och tar tid. Att inskränka den på grund av detta kan aldrig vara acceptabelt. Kanske kan det till och med ge resurser i form av fler som vill engagera sig när politiken blir rydligare?

Det är ju trots allt så att det för väldigt många inte är tydligt vem som ansvarar för vad och utnyttjar politikerna skilda valdagar på rätt sätt så kan de säkert fånga upp nya aktiva medlemmar. För övrigt så tror jag att politiken skulle bli mycket roligare för dem som är aktiva på kommunnivå eftersom deras frågor får vara i centrum i stället för riksfrågorna. Det kan väl inte vara annat än bra? En tydlighet skulle säkert även kunna öka respekten för politiken, men återigen, det handlar om vad man gör av möjligheten. Fortsättning följer i denna så intressanta fråga.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s