Intressant av Josef Kurdman

Häromdagen så publicerades ett debattinlägg av Josef Kurdman: http://www.aftonbladet.se/debatt/article23574082.ab Han tar upp problemet med invandrarungdomar och deras enorma förstörelse av olika slag som bland annat bilbränder. Han gör intressanta reflektioner som andra inte vill eller vågar göra. Kanske för att den enklaste vägen är att skylla på arbetslöshet eller att ungdomarna vill protestera mot utanförskapet och att det hela därför är ett politiskt agerande. Ja, ungefär så säger han. Ett orsak till beteendet som han tar upp är problem mellan barn och föräldrar. Föräldrarna längtar hem och vill att barnen ska dela deras längtan, men det kan de ofta inte göra av naturliga skäl och det blir konflikter.

Något annat väldigt intressant som Kurdman berättar är att den här bedrövliga vandaliseringen inte förkommer i ungdomarnas hemländer. Där bränns inte bilar och kastas sten på polisen. Jag tror att många svenskar lever med tron att det är så som man gör där. Många tror säkert att det ofta är stor laglöshet på andra håll. Det kan naturligtvis stämma i vissa fall, men det är intressant att den här typen av kriminalitet inte är något som man skulle begå i sitt hemland.

Jag hoppas att du tar dig tid att läsa hela artikeln eftersom den är mer nyanserad än många andra. Men hur som helst så funderar man ju på varför detta kan pågå. Det har jag reflekterat över flera gånger här på bloggen och jag tror att det kan fortsätta just för att det går att hålla på. Problemen i vissa bostadsområden måste lösas och det snabbt, men kriminaliteten måste få bra mycket starkare reaktioner samtidigt som man tar tar i övriga problem. Varför ska Sverige vara det land där man bär sig åt på ett sätt som man aldrig skulle drömma om någon annanstans?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s