Tuffa prioriteringar inom polisen

På nyheterna i dag så berättades det om att polisen är så hårt pressad och resurserna så begränsade så att inbrott och till och med våldtäkter prioriteras bort när man i stället borde rycka ut för att hjälpa de drabbade. Det här är naturligtvis helt oacceptabelt. Men varför räcker inte resurserna då? Jo, på grund av kriminella element som mördar varandra. Vi vet alla vad det här handlar om och vilken typ av gäng som utför dem. Man ligger i luven på varandra och det handlar ofta om vuxna människor, trots att man gärna vill tro att en vuxen individ gör andra prioriteringar än att vara gängmedlem.

Jag vet att man inte direkt ska dra in jämställdhetsperspektivet i alla lägen, men det är svårt att inte tänka på att just kvinnor drabbas hårdast på grund av det här. Allt det här våldet som pågår känns så onödigt och för oss utomstående är det helt obegripligt. Men hur har det kunna gå så fel? Förmodligen så har vare sig politiker eller polismyndigheten tagit de problem som faktiskt har pågått i många år, på allvar. Det är inget annat än för bedrövligt att det inte blir stentuffa konsekvenser direkt den här typen av problem uppstår. Men vi har nog varit för naiva också; den här typen av grupperingar är något nytt i Sverige.

Nu är det dock mer än välkänt vad som pågår och det drabbar oskyldiga som bor i bostadsområdena och det drabbar alla skattebetalare. Men framför allt så drabbar det brottsoffer som inte får någon hjälp av polisen. Jag blir lika upprörd varje gång som jag tänker på det här. Samtidigt så känner nog både jag och många andra en uppgivenhet då vi har en polis som leds av en person som helt klart borde vara någon annanstans. Dessvärre har han sina kompisar i ett av våra regerande partier. Men kanske, kanske, någon gång inom en snar framtid att någon trots kompisförhållanden vågar flytta på honom och ge polisen en chef som agerar igen. Det är uppenbarligen helt nödvändigt.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s