Politiska lögner från en oppositionspolitiker i Huddinge

Eftersom jag själv inte längre är politiker så har jag visserligen inget att försvara, men jag blir ändå lika irriterad när någon försöker plocka billiga politiska poäng genom lögner. I senaste numret av lokaltidningen Södra sidan så intervjuas en politiker från den styrande minoritetssidan samt en från oppositionssidan. Oppositionspolitikern berättar om det område som hon till stor del växte upp i och hur bra hon trivdes. Det är positivt eftersom man naturligtvis ska trivas oavsett var man bor. Men hon kritiserar även hur det har blivit och hur slitna vissa av fastigheterna numera är. Det är verkligen beklagligt och jag vet sedan min tid som politiker att de här problemen finns, tyvärr. Området behöver dessutom verkligen en ansiktslyftning, men det gäller på fler i kommunen och det görs också.

Men, i artikeln finns också ett uttalande som rör bostadssegregation och det gör mig faktiskt riktigt förbannad och det handlar inte om annat än att plocka billiga politiska poäng och det lyder så här: ”Politiken har indirekt accepterat att det ser ut så här. Ingen frågar människor som bor här vilka frågor som är viktiga för dem när det gäller samhällsplanering och utveckling.” Jag bara häpnar! Under många år var jag ansvarig för demokratifrågorna och jag kan lova att vi gjorde så mycket som vi förmådde när det gällde invånardialog och det i hela kommunen. Det var något som var väldigt viktigt för mig på den tiden, Huddinge skulle utvecklas i fas och alla invånare skulle ha en möjlighet till påverkan.

Just det här området är dessutom ett av få som har fått ta del av medborgarbudget, alltså att invånarna själva får besluta om en viss summa pengar och vilken förbättring som ska göras, i det här fallet för utemiljön. Nästa vecka är det återigen demokratidagar, något som har funnits i flera år nu. Just det här området är det med mest fokus på i hela kommunen och Huddinge bjuder in alla boende för att fråga om vad som är viktigt just för att det ska bli så bra som möjligt. Här byggs även studentbostäder och andra typer av privatbostäder. Ica Maxi är på gång, högskola och universitet finns på promenadavstånd, Huddinge centrum bara några kilometer bort. Man ska aldrig blunda för problem, utan de ska lösas. Däremot så gör man bara människor uppgivna om man försöker ge dem en falsk bild genom lögner.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s