Webbplats utan länkar till kommunfullmäktigepartierna

Ja sådana brister kan man dessvärre hitta hos våra kommuner, och senast igår så stötte jag på det och det var Åsele kommuns webbplats som saknade sina kommunfullmäktigepartier länkade från sin webbplats. Nu ska man inte automatiskt utgå ifrån att det som man inte hittar inte finns, för det kan ju vara så att länkarna till kommunens partier bara är svåra att hitta eller att man själv helt enkelt letar på fel sida. Men, i det här fallet så visade det sig att de inte fanns, trots att kommunen är en politiskt styrd organisation.

Hur som helst så mejlade jag eftersom jag inte hittade det som jag sökte, och fick i morse svar att man inte hade några länkar till partierna. Sedan gick det några timar och det kom ett nytt mejl med information om att alla partier i kommunfullmäktige nu hade länkar till sina webbplatser. Toppen säger jag, och det mejlade jag tillbaka till dem också. Även om jag retade mig på att länkarna inte fanns tidigare så blev jag väldigt glad att kommunen utan att jag ens hade föreslagit det, fixade detta.

Alla kanske inte tänker på att våra kommuner är politiskt styrda och att alla anställda lyder därunder. Det är alltså vi invånare i form av våra olika politiska uppdrag som styr och kommunfullmäktige är det högst beslutande organet. Vidare så finns det inte ens någon paragraf i kommunallagen som tvingar kommunerna att ha tjänstemän anställda. Nu skulle det ju inte gå att ha en fungerande kommun utan dem, men ändå, så ser det ut. Avslutningsvis så måste jag säga att jag är lite förvånad över att inte partierna själva har krävt att deras webbplatser ska länkas till från kommunen. Det är man faktiskt skyldig sina väljare.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s