Varför vill F! och V göra svenska män till män med dåliga värderingar?

För det går in att tolka på annat sätt när de gång efter annan säger att våld mot kvinnor, förtryck och unkna värderingar inte har med kultur att göra utan bara det faktum att män är män. Har dessa partier helt missat kvinnokampen i Sverige och hur långt vi har kommit i jämställdhetsarbetet och minskningen av kvinnovåld? Det finns riktiga skitstövlar födda och uppvuxna här, födda av föräldrar där släkten är svensk så långt tillbaka som man kan se. Men det är inte samma som att det främst är ett manligt problem det som händer i samhället.

Efter gruppvåldtäkten på Gotland så har man nu gjort uttalanden och demonstrerat mot våldet och den biten är bra så klart; våld hör ju inte hemma någonstans. Däremot så ser många fenomenet gruppvåldtäkter som något relativt nytt i det svenska samhället. Om det nu bara är en mansfråga så undrar jag hur alla män förr i tiden lyckades mörka detta och att inte en enda kvinna klev fram och berättade om det eller gjorde en polisanmälan. Det är så uppenbart att det finns en kulturell koppling. Kultur är nämligen värderingar, hur vi uppträder mot andra, vad som anses acceptabelt och vad vi anser rätt eller fel.

Är då detta detsamma som att alla män från vissa länder där kvinnovåld förekommer i stor utsträckning skulle kunna begå en sådan vedervärdig handling? Verkligen inte, och att försöka mörka vad det egentligen handlar om gör att de sjysta männen från de här grupperna av allmänheten ofta blir dömda eftersom man har sett ökningen av övergrepp och dessutom nya former av dem i och med att vissa kulturer har kommit hit. Det finns även en annan aspekt och det är att man dömer svenska män som i allmänhet har en annan kvinnosyn. Det man borde göra är att se vad kvinnokampen har lyckats åstadkomma och lyfta fram detta som något positivt. Det skulle gynna arbetet med dem som inte har kommit så långt som vi har, för så länge som vi inte vill se problemen så kan vi heller inte lösa dem. Det skulle alla tjäna på och det vore sannerligen mer respektfullt mot alla sjysta män.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s