Naturligtvis så ska brott dömas på samma sätt

Jag ramlade över en intervju med en av våra folkvalda, riksdagsledamoten Hanna Westerén. Hon har precis som många andra reagerat över den misstänkta gruppvåldtäkten på Gotland för ett par veckor sedan, en händelse som förmodligen är svår för oss som är så lyckligt lottade så att vi inte har varit med om det, att sätta oss in i. Jag tror att det är mer än vad de flesta av oss kan greppa. Det som har hänt är både är vidrigt och omoraliskt och förövarna visar på en respektlöshet som utan tvekan säger att det är helt uppenbart att de här killarna är störda känslomässigt. Det är något som man kan beklaga, och det gör jag, men man har trots det ett ansvar som individ och förstår man inte det så ska man ändå följa lagen, men inte ens den får dem att låta bli att förgripa sig på en medmänniska.

Ingen är ännu dömd, men hittills verkar det som att det som har framkommit stämmer. Hanna Westerén upprörs både av händelsen och en av alla reaktioner, ett medborgargarde. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=94&artikel=6536186 Alla som känner mig vet att saker som att ta lagen i egna händer inte tilltalar mig, men så länge som människor organiserar sig fredligt och lagligt så är det ju inga problem, tvärtom, men det är dessvärre inte alltid som det blir så. En annan sak som hon nämner är att en del människor vill att invandrare ska dömas hårdare och det ska de naturligtvis inte, men de ska dömas för det de gör, om de gör något.

Men, man ska inte säga att detta medborgargarde kommer att spåra ur innan man har belägg för det, och enligt initiativtagaren så är det ett fredligt garde, även om jag tror attnamnet kan tolkas annorlunda. Jag hoppas innerligt att det stämmer. Hur som helst så skulle jag i allt som nu händer på Gotland och andra håll önska att våra politiska föräträdare kunde anta en mer ödmjuk hållning och förstå att många känner sig rädda och handlar i desperation. Själv så blir jag så förbannad över att man inte vill se problemen som eskalerar, erkänna att det inte enbart är en mansfråga. Jag är även i min ilska över detta rädd att någon ska ge sig på en oskyldig. Den politik som förs skapar nämligen motsättningar, men ändå så blundar man, jag frågar än en gång: Varför?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s