Naturligtvis ska inte återvändande terrorister ut på gatorna igen

Om du läste gårdagens ledakrönika i Göteborgsposten http://www.gp.se/ledare/is-resenärer-ska-inte-vara-välkomna-till-sverige-1.3880825 så blev du sannolikt lika upprörd och förtvivlad som jag om alla andra som jag har sett reaktioner ifrån. Inga namn uppges, men enligt skribenten så har i alla fall Lund planer på att ge dessa barbariska mördare både körkort, bostad och skuldsanering.

Jag har mejlat till Lunds kommun eftersom det är just de som nämns i tidningen och så här skrev jag: ”Jag, precis som alla andra som läste GP:s ledarkrönika igår upplevde både förtvivlan och rädsla med tanke på innehållet. Kan ni bekräfta eller dementera det som står? Lund nämns nämligen som en kommun som planerar både körkort, bostad och skuldsanering för dessa barbarer. http://www.gp.se/ledare/is-resenärer-ska-inte-vara-välkomna-till-sverige-1.3880825 Vidare så hittade jag det här på regeringens webbplats där man skriver om vad man har gjort i halvtid och vad man gör mot terrorismen: ”Gett Säkerhetspolisen i uppdrag att redogöra för hur myndigheten kan intensifiera sitt arbete mot återvändare, det vill säga personer som återvänder till Sverige efter att ha rest till konfliktområden i terrorismsyfte.” Som ni ser så går detta på tvärs emot vad som påstås vara ett uttalande från er.”

Jag hoppas verkligen att de svarar och att personen som gjort sig som talesman för kommunen gav sina personliga åsikter utan stöd från den politiska ledningen. Vi får se, men något annat svar vore självklart skandal.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s