Kan man omvända kriminella?

I många fall, nej, tyvärr, men i många andra, ja! Kanske kan mina senaste inlägg tolkas som att jag är negativ till att hjälpa människor tillbaka till en normal tillvaro, eller att jag helt har givit upp angående dem som tar fel väg i livet. Nu har jag visserligen inte fått någon sådan reaktion, men för tydlighetens skull så vill jag säga att jag visst tror att det kan blir folk av de flesta som har gjort sådant som de inte borde. Jag vill dessutom att alla ska få leva ett bra och normalt liv.

Jag är positiv till organisationer som exempelvis KRIS och jag är positiv till hjälp för dem som vill hoppa av från gäng eller klubbar med kriminell verksamhet. Men, jag är inte positiv till att låta före detta terrorister komma tillbaka in i samhället. Varför? Därför att det är en handling som står för så mycket mer då man väljer att ansluta sig till och resa ner till ett krig där man vet att avskyvärda handlingar begås. I min värld så gäller det även terrorister som begår handlingar på andra håll, som olika typer av sprängningar och så vidare. Det här är nämligen för det mesta mer omfattande än andra brott. Det är organiserat på ett helt annat sätt och det drabbar långt fler människor och det är ett krig oavsett om det förs på plats eller någon annnanstans.

Att tro att en person som med öppna ögon har gått in i detta, skulle bli som du och jag igen, är naivt. Det här är personer som kan vila på ett nytt uppdrag i många år. Som jag ser det så är det att leka rysk roulette med medborgarnas liv om man låter dem gå fria. Det är dessutom otroligt viktigt att samhället skickar dessa signaler, alltså att om man väljer att bli terrorist så har man gjort sitt val för all framtid eftersom man utgör en för stor risk för sin omgivning. Det innebär att man aldrig kan röra sig fritt igen om man blir dömd. Jag undrar om politiker som pratar om bostäder och annat för återvändare förstår vilka signaler de sänder både till Sveriges medborgare och terroristerna. Det här är inga snattare eller äppelpallare som vi talar om nämligen…

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s