Världens första feministiska regering

Ja, så beskriver sig regeringen på sin webbplats, regeringen.se. Jag har inga invändningar mot att man jobbar jämställt och med jämställdhetsintegrering. Det har vi förresten gjort i Huddinge kommun i snart ett decennium och med bra resultat. Kommunen, vilken jag alltså bor i, har i många år (oavsett vad vissa partier försöker hävda för att få oss att framstå som sämre än vad vi är) legat bland de främsta i landet när det gäller de här frågorna. Huddinge har tack och lov bara partier i kommunfullmäktige som jobbar i den här riktningen och att regeringen gör samma sak är bara positivt för oss.

Men, varför kalla sig för feministisk regering? Vad är det för fel på att säga att man är en jämställd regering? Det spelar faktiskt ingen roll att det betyder samma sak, är man verkligen jämställd så väljer man ett neutralt ord anser jag. Alla vet att ordet feminsim väcker känslor, ofta obefogade sådana, men varför provocera istället för att välja ett ord som känns inkluderande? Ord har betydelse även om vissa inte alltid vill se det. Kanske en och annan inte alls håller med mig nu och då är det bara att gå in och kommentera, jag har ju uppmuntrat till det, även när man har annan åsikt. Jag har också respekt för att vi alla kan tycka olika ibland.

Givetvis så är det allra viktigaste vad man gör och inte vad man säger och att Sverige jobbar för kvinnors och mäns lika rättigheter även inom utrikespolitiken är verkligen bra. Kan det få andra länder att jobba mer för detta, även om det blir med mindre steg, så har vi verkligen bidragit med något gott och jag tror faktiskt att vi påverkar genom det vi gör. Det skickar också signaler till kvinnor i andra länder att det här inte är något konstigt eller ouppnåeligt, det är helt enkelt självklart.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s