Nej, jag känner ingen entusiasm över att påven har varit här

Jag känner däremot ilska och uppgivenhet och det över alla offer för katolska kyrkan, nuvarande som dåvarande. Jag säger inte att det som påven gör genom att ha en modernare hållning i olika frågor är något dåligt och det har säkert bidragit i rätt riktning och gjort gott i vissa fall. Det vill jag vara tydlig med. Men alla dessa pedofilskandaler som bara utreds internt och snabbt som ögat sopas under mattan är så bedrövligt så det överskuggar allt. Lägg därtill kyrkans syn på preventivmedel och aborter och annat som den har gjort så borde ingen vilja frottera sig med påven innan han verkligen har tagit itu med detta.

Varför tillåts av kyrkan kända pedofiler fortfarande att röra sig bland barn? Varför polisanmäls de inte? Hur kan de till och med bli befordrade? Allt detta med påvens goda minne. Varför vill han inte träffa offren som ber om möte med honom? Hur kan Sverige hylla någon som mörkar detta? För det är precis vad han gör. Det räcker inte att ta avstånd ifrån det som både har skett och sannolikt fortfarande sker och det räcker inte att be offren om ursäkt och fördöma det hemska. Det som är hans skyldighet är att lägga allt på bordet och se till att pedofilerna blir dömda och åker ut ur kyrkan. Men det gör han inte.

Beklagligt är även den katolska kyrkans motarbetande av preventivmedel, vilket bland annat gör att aids sprids. Man accepterar inte heller aborter, vilket skapar mycket lidande för kvinnor, men även för barn som tvingas föda barn med alla risker och det trauma som det innebär. Det här är väl ändå inte svenska värderingar? Varför är vi inte tuffare när vi har chansen? Är frågorna för jobbiga? Jag ser nämligen väldigt många hyllningar av påven, men väldigt lite kritik. Självklart så var det en speciell tillställning och det kan finnas en poäng med att sköta saker snyggt så att säga, men det som har hänt inom kyrkan är för allvarligt för att det ska få passera som det nu har fått göra.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s