Hur många poliser till ska säga upp sig innan regeringen gör något?

Nästan 900 poliser har sagt upp sig i år, men får det regeringen att vakna? Icke!!! Liberalerna krävde i veckan att Dan Eliasson ska sägas upp och Moderaterna kräver besked från regeringen om hans framtid som polismyndighetens högste chef. Vad är Ygemans svar? Jo att han har fortsatt förtroende. Även han har tydligen en gräns för vad som är acceptabelt. Han säger faktiskt det. Stor frustration och rädsla hos medborgarna och 450 ouppklarade mord är tydligen inte den gräns som gäller för honom och regeringen. Men den gäller för de flesta andra gissar jag.

I dag är det 1:a advent och för många av oss är det början på nedräkningen fram till jualfton och de kommande veckorna så kommer vi att njuta av glögg och pepparkakor, pynt och julbord, trevligt umgänge med mera, plus att det blir lite extra stress också så klart eftersom det är mycket som ska hinnas med. Ja, det är för de flesta av oss alltså, men kriminaliteten tar inte paus för att julshoppa eller njuta av alla ljus som äntligen lyser upp vår mörka vinter. Den fortsätter som vanligt. Man önskade att människor kunde ha bättre för sig än att förstöra för andra och kosta samhället pengar. Så är det tråkigt nog inte och därför så måste vi ha en välfungerande polis.

Jag har tidigare ställt mig frågan om vad som ska få regeringen att vakna. Jag har också konstaterat att det uppenbarligen inte finns något som är tillräckligt. Med så många ouppklarade mord, uppsägningar, övriga olösta brott och ett enormt missnöje med den chef som polisen har fått, så vet jag faktiskt inte vad som krävs. Det är bara att konstatera att det här inte är någon prioriterad fråga för våra statsråd. Det är bara för oss vanliga medborgare som den är enormt stor och allvarlig, men det lyssnar dessvärre inte våra folkvalda på.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s