Hur tänkte Kils golfrestaurang?

Det stör mig lite att jag måste skriva det här inlägget, men jag gör det ändå och anledningen är att jag vill förklara varför jag retar mig på hur Kils golfrestaurang agerade när det gällde Sverigedemokraternas bokning av julbord hos dem. I en intervju i NWT säger ägaren: ”Alla är välkomna här och här har alla precis lika stort värde, vår restaurang skall vara en neutral mötesplats.” Men då måste ju vän av ordning undra varför hon avbokar en stor beställning. Vidare så funderar jag över om andra politiska partier också är portade, trots att alla är välkomna. Är kommunistiska partier bannlysta? Hur ser hon på Vänsterpartiet?

Att jag helst inte hade velat skriva det här inlägget beror på att det känns som att jag rycker ut för SD:s räkning, vilket inte är fallet. Jag skriver för att jag tror på demokratin och i den ingår yttrandefrihet och åsiktsfrihet och vår rätt att ha vilka politiska åsikter vi vill. Det är inte samma som att andra behöver sympatisera med dem, men jag kan inte ställa upp på att vissa portas för att de tycker ”fel”. Vidare så anser jag inte att restauranger ska ge sig in i den politiska debatten. Det är fullständigt orimligt att vi blir bedömda som gäster utifrån vår politiska hemvist.

Vidare då anser jag att restaurangen har en del ytterligare att förklara. Vad gjorde egentligen att de valde att avboka SD? Handlar det om deras politik eller något annat? Varför lät man dem boka från början om man nu ansåg att de svärtade ner golfrestaurangen? Anser man att åsiktsfriheten ska inskränkas och är man i så fall medveten om vilket samhälle man bidrar till? Sedan så kan man undra vad som egentligen har åstadkommits med avbokningen? Jo, SD har återigen fått gratisreklam och sympatier. Var det verkligen värt det?

 

 

1 thought on “Hur tänkte Kils golfrestaurang?

  1. Ping: Kils golfrestaurang | Wallenborgs politikblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s