Än så länge är jag inte övertygad om att förbud är det bästa

Fler och fler vill ha ett förbud för privatpersoner att köpa fyrverkeripjäser och raketer. Med tanke på allt det hemska som har hänt runt nyår så är kanske inte tanken helt långsökt, och det kanske kommer att bli ett förbud framöver. Ändå så är jag inte övertygad för egen del. Jag är snarare fly förbannad eftersom vissa människor använder dem som vapen och nu kan bli anledningen till att alla andra inte heller kan få köpa och skjuta om de vill. Men det finns så klart fler problem än att vissa fyrar av dem mot andra människor, ett är att många skjuter långt före nyår och sedan fortsätter efteråt. Man borde absolut se över föräljningen och dess regler, men totalförbud?

Om vi inför ett förbud på grund av hur vidrigt vissa använder fyrverkerierna så kommer dessa individer utan tvekan att hitta på andra dumheter, för det gör de redan och har gjort sedan länge. Det är tyvärr inte så att de blir goda medborgare bara för att de inte får köpa fyrverkerier. Vi måste ta tag i det verkliga problemet, men det gör vi inte anser både jag och många andra. Det här är ju bara en del av allt som pågår och det känns som att vissa individer tillåts ta över samhället och vi andra bara ska se på.

Det här handlar inte om nyår och fyrverkerier, det handlar om människor som medvetet ställer sig vid sidan om samhället och som utnyttjar vårt system och dessutom sannolikt är roade av hur flata myndigheterna är. De provocerar blåljuspersonalen gång på gång utan påföljder. De här kriminella elementen har uppenbarligen en bristande uppfostran och total avsaknad av moral. Det handlar vidare om bemötandet av dem. Så länge ingen visar var skåpet ska stå så kommer det fortsätta eskalera. Det går att förbjuda både det ena och det andra, men så länge man inte går till botten med problemen så kommer de bara anta andra former.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s