Manifestation mot våld i Malmö

I dag har det hållits en manifestation mot våld efter det tragiska mordet förra veckan. Trots att jag inte har någon koppling till killen eller hans familj så känns det ruggigt och overkligt det som hände. Det är onödigt och det är tragiskt och det hade gått att förhindra. Men, kanske den här händelsen äntligen kan få regeringen och andra ansvariga att vakna. Har vi tur så blir detta den sista manifestationen som behöver hållas. Det är hemskt att barn nu säger till sina föräldrar att de inte vågar gå ut. Ska man ens behöva ha sådana funderingar när man är liten?

Justitieminister Morgan Johansson var på plats och höll även tal. Tyvärr så blev han avbruten, men kunde sedan fortsätta tala. Jag tänker inte vara synisk eller raljerande utan litar på att han vill vara en del av en förändring till det bättre och att det var därför som han reste ner. Någon måste ändå ha hjärtat på rätt plats och förstå att det här inte får fortsätta. Det är bara en dryg månad sedan som det hölls en annan manifestation mot våld i Malmö och även då efter ett mord.

Jag tror att det går att komma tillrätta med det mesta, problemet är bara att saker ofta glöms bort eller rinner ut i sanden efter ett tag, men även om de inte gör det så är det för få som verkligen driver på för en förbättring. Det är också viktigt att inte bara få med sig de redan frälsta utan alla andra och då inte minst föräldrarna till svansen som hänger efter de kriminella, och föräldrar som inte engagerar sig i sina barn skolgång och ser till att de inte är ute ”fel” tider och så vidare. Man måste kapa tillväxten helt enkelt. Ingen är en större förebild än vi föräldrar, även om många ungdomar och kanske inte ens vi själva alltid ser på det så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s