Helt rätt att politikern som ville få Trump skjuten lämnar politiken

Jag blev så ilsken när jag tidigare i dag läste att en S-politiker skrivit och frågat på facebook om ingen kunde skjuta Donald Trump. Nu har han begärt att få bli entledigad från sina uppdrag. Det gjorde han helt rätt i, även om jag inte för en sekund tror att hans ”önskan” var en seriös uppmaning till någon som eventuellt kände sig hågad. Men vi kan inte ha politiker som slänger ur sig sådana här saker. Anledningen till upprördheten var tydligen Trumps attityd till klimatfrågan. Trump är ju en man som man kan ha väldigt mycket åsikter om, och det har jag själv också, men håller man inte med honom så är det allt dumt som han gör och säger som ska kritiseras och inget annat.

Vissa saker tänker man bara, men luftar dem inte offentligt. Det borde alla tänka på. Den svenske politikern sa att det här var hans första och sista facebookinlägg eftersom han är alldeles för temperamentsfull. Det är synd att det fick sådana här konsekvenser, för han är ju mer än bara ett dumt facebookinlägg. Fast om man vet med sig att man är lite för snabb ibland så kan man alltid vänta en liten stund innan man trycker på skickaknappen.

Men rent allmänt så behöver vi mycket mer hyfs och respekt på webben. Det är häpnadsväckande hur otrevliga vissa människor är och hur grova i munnen de blir. Förstår de inte att de är med och påverkar i fel riktning så att vi får ett hårdare och kanske till och med farligt debattklimat? Det mest märkliga är för övrigt när vissa har åsikter om andra och deras pinsamheter och sedan inte tvekar att själva hoppa ner i sandlådan. Man borde ju då hålla sig för för god att göra sitt ”offer” sällskap och i stället låta denne leka ensamma. Men men, det här är dessvärre inte den siste politikern som är för snabb med tangenterna, även om jag önskar att det vore det.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s