Sommarjobb

Nu dröjer det inte innan det är dags för alla ungdomar att söka sommarjobb igen. Jag vet att saker alltid är lättare sagt än gjort, men nog borde kommunerna kunna fixa fler sommarjobb än vad de gör. Huddinge tar i alla fall steg framåt och försöker skapa fler och fler. Även deras fastighetsbolag Huge har många ungdomar som jobbar åt dem varje sommar. Det är inte alltid lätt att få jobb hos en privat arbetsgivare, så det här kan vara den enda chansen som man får att jobba, även om det bara är några veckor.

Det finns så mycket som man tänker att det skulle gå att göra förutom det som ungdomarna redan jobbar med. Men allt ska ju administreras och någon måste handleda dem och så vidare. Men tänk vad bra det vore om fler jobbade med att hålla rent och snyggt utomhus, eller inom äldrevården. Där skulle de kunna ta med de gamla ut, läsa för dem eller bara sitta och samtala. Tänk vilka givande diskussioner det skulle kunna bli från två generationer så långt ifrån varandra. Det skulle verkligen vara en fin arbetsinsats då säkert många gamla skulle leva upp och må mycket bättre. Det är naturligtvis en kostnad som det går att ha invändningar emot när det gäller att anställa någon för en sådan uppgift, men på sikt kanske det är en vinst, vem vet?

Kanske skulle vissa ungdomar även kunna hjälpa till i förskoleköken och samtidigt lära sig mer om mat, en vinst åt båda håll där med. Det är synd att det har blivit då svårt att få sommarjobb jämfört med förr. Att kunna jobba lite ger kunskap och social träning, men man stärker också självkänslan eftersom man får ta ansvar och bidra med något. Sedan så är självklart pengarna det som driver en mest och att ha lite extra som man kan hitta på roliga saker för önskar man att alla ungdomar skulle få. Men nu är jobben begränsade och det gäller att vara ute i god tid. Trägen vinner dock, så man ska aldrig ge upp.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s