Fokuserar vi för lite på allt positivt?

När man ser sig om, rör sig på olika håll och ser allt som är bra i Sverige så får man en känsla av tacksamhet, det får i alla fall jag. Ofta så tänker jag på varför det inte är den bilden som får chansen att synas mycket mer. Allt negativt som sker måste tas tag i och det är självklart att samhället accepterar alldeles för mycket från dem som inte är vare sig tacksamma eller respekterar sin omgivning. De får ofta till och med något slags stöd. För att lösa problem så måste man erkänna dem och förstå vad man ska göra, men att ursäkta kriminalitet kan aldrig vara rätt väg att gå. De som står för den ska aldrig ens höra en viskning om att de inte har haft något val eller att det är samhällets fel.

Men för att fortsätta på den positiva banan, nog skulle uppgivenheten bli mindre och hoppet större om man fokuserade på allt bra som finns? Det finns faktiskt bra saker i alla områden, även sådana som Tensta. Det vet jag eftersom jag har varit där flera gånger. Kollektivtrafik, utbud av skolor och handel och annan service är väldigt bra endera i området eller inom bara några kilometers radie. Här finns fantastiska grönytor för både barn och vuxna och det finns fotbollsplaner med mera. Om sådant lyftes fram mer så skulle bilden förändras tror jag.

Det som är synd när det är så lite motvikt till all kriminalitet är att vi alla blir påverkade och mår sämre. Förmodligen så tror gemene man också att kriminaliteten är fasligt mycket mer omfattande än vad den är. Det här måste på något sätt påverka våra hjärnor, det är jag övertygad om. Det värsta är ju att unga människor riskerar att känna uppgivenhet, något som de inte borde. När man startar livet på egen hand så ska det vara med glädje och entusiasm, inte leda och oro. Jag vidhåller att Sverige är ett av världens bästa länder att bo i, det ska vi vara tacksamma för och gemensamt bidra till bevara samt att förmedla, framför allt till våra ungdomar.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s