Bra skrivet om Rinkeby

Den här veckan så gjorde en moderat Rinkebypolitiker ett mycket bra inlägg i Dagens Samhälle. https://www.dagenssamhalle.se/debatt/att-attackera-polisen-aer-att-attackera-vart-samhaelle-31719 Som boende i området vill han ha nolltolerans mot kriminalitet och stränga straff för den som ger sig på polisen som ju faktiskt finns där för att öka tryggheten. Han räknar även upp de viktigaste faktorerna för att förhindra unga att hamna i kriminalitet och för en gångs skull så finns föräldrarna med bland dessa. Tack för det!

Det vore änskvärt att fler politiker i området reagerade och det vore även väldigt bra om fler av de boende engagerade sig politiskt. Det är så lätt att lämna över ansvaret till andra och sedan klaga när saker inte blir som man vill. Men om man själv inte vill dra sitt strå till stacken, hur kan man då kunna kräva att grannen ska göra det? Fler från Rinkeby och liknande områden måste engagera sig politiskt och ta ansvar för utvecklingen av bostadsområdena. Det är nämligen de som bor där som är bäst skickade att ta beslut om vad som behövs.

Jag hoppas att Kahin Ahmed och andra Rinkebypolitiker får stöd när de vill göra området tryggt och visa upp en annan sida av det än den som media alltid väljer att visa. Även om det händer mycket elände så finns det trots allt en annan sida också och det är den som man måste kämpa för. Läs gärna artikeln och dela vidare, för det är den värd.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s